Twinkle | Digital Commerce

Best Buy start met online-verkoop in Europa

2017-05-27
180101
  • 1:16

Best Buy, dat afgelopen weekend zijn eerste winkel opende in Engeland, lanceert dit jaar nog een webwinkel voor de Britse markt. De Amerikaanse elektronicagigant heeft plannen om ook het Europese continent te betreden met winkels en webwinkels.

De opening van Best Buy’s winkel in Thurrock, ten oosten van London, was een succes. Best Buy beleefde het beste openingsweekend in zijn bijna dertigjarige geschiedenis.

Opschudden
Verwacht wordt dat Best Buy de Britse elektronicamarkt flink zal opschudden, geholpen door een webwinkel die komende herfst zal worden geopend. Bestbuy.co.uk biedt op dit moment onder meer nieuws, productinformatie en gelegenheid tot interactie, maar nog geen transactiemogelijkheid.

Media Markt
Best Buy heeft er nooit een geen geheim van gemaakt uiteindelijk ook het Europese vasteland te willen veroveren. Anders dan in Groot-Brittannië, waar geen cultuur heerst van enorme elektronicawinkels, krijgt Best Buy hier te maken met Media Markt en Saturn, ketens van de Duitse Metro Group. Media Markt is onlangs begonnen met een volwaardige webwinkel in proeftuin Nederland.

Facebook en Twitter
Best Buy staat te boek als een sterke multichannel-keten. Het bedrijf bezet de tiende plaats op de Top 500 Guide van Internet Retailer, maakte het vakblad deze week bekend. De online-omzet van Best Buy over 2009 wordt geschat op 2,45 miljard dollar, 20 procent meer dan in 2008. Best Buy pionierde al met verkoop via Facebook en meldde zich kort geleden als een van de eerste Twitter-adverteerders.