Twinkle | Digital Commerce

TUI: 'Agressieve groeiplannen met Cheqqer'

2017-05-27
180101
  • 1:03

TUI gaat zijn platform voor vakantiebeoordelingen Cheqqer met vaart uitrollen over Europa. Nog deze maand moet de site live gaan in een tweede Europees land, na het gebleken succes van een pilot in Nederland.

Sinds de lancering van Cheqqer medio jaar verzamelde het geaggregeerde platform een kleine achthonderdduizend reviews van vakantiegangers. Daar zitten dus ook vakantiebeoordelingen tussen die TUI via andere kanalen verkreeg.

Expedia en Booking.com
In de traditionele boekmaand januari bracht een recordaantal van een kwart miljoen mensen een bezoek aan de site. Bovendien wist Cheqqer, nog altijd in bèta, grote adverteerders als Expedia en Booking.com plus nog een aantal andere touroperators buiten het eigen portfolio aan zich te binden.

Groeiplannen
Sandra Leonhard, verantwoordelijk voor webstrategie en business development bij TUI, kondigde tegen travel-portal Tnooz.com een periode van ‘agressieve groeiplannen’ in en rond Europa aan. Ze wil niet zeggen in welk ander Europees land Cheqqer deze maand live zal gaan.

Verder zei Leonhard dat TUI zijn user generated content ook wil gaan ontsluiten via offline-reisbureaus. Cheqqer vervult daarbij een databasefunctie à la Toeristiek. Ook het Nederlandse Zoover, dat vorig jaar profielensite MyZoover lanceerde, heeft plannen in die richting.