Twinkle | Digital Commerce

Cailin Kuit bouwt aan gratis webwinkel LaKuit.nl

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:36

Cailin Kuit is begonnen aan de bouw van de gratis webwinkel die zojuist werd vergeven op de Thuiswinkel Vakbeurs van TCD. De maakster van plantaardige huidverzorgingsproducten krijgt bij de bouw van LaKuit.nl hulp van verschillende professionele partijen.

Het concept van Kuit werd vandaag op de Thuiswinkel Vakbeurs verkozen boven twee andere concepten die nog in de race waren voor de gratis webwinkel. De jury waardeert de nicheproducten waarmee Kuit zich onderscheidt en ziet voldoende commerciële mogelijkheden. Ook de gunfactor - Kuit begon zelf met de productie van de artikelen om invulling te geven aan haar eigen behoefte - speelde een rol.

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de verschillende partners, gelooft echter ook in de potentie van de concepten die het net niet haalden: RockingPearls, een idee voor een shop met handgemaakte en gepersonaliseerde sieraden en online-wijnportal Winebug.nl.

Tonen en promoten
In een reactie op haar overwinning zei La Kuit tegen Twinkle: ‘Het mooie is dat ik nu de gelegenheid krijg om de producten die ik zelf maak goed te kunnen tonen en promoten online. Dit is wat ik leuk vind, maar op termijn wil ik er natuurlijk ook een inkomen aan overhouden.’

Kuit heeft vier verschillende geurlijnen met onder meer bodycrèmes en massageoliën, die ze thuis produceert: ’Ook omdat ik alleen plantaardige producten gebruik, zijn de spullen niet goedkoop. Als mijn webwinkel wil groeien, dan kan ik de artikelen straks fabrieksmatig laten maken, wat de kosten zal drukken. Overigens blijf ik op verzoek ook crèmes en olies maken die helemaal op het lijf van de koper zijn geschreven.'

Eerste bestelling
Kuit werkt de komende dagen op de Thuiswinkel Vakbeurs van TCD aan LaKuit.nl. Op donderdagmiddag zal Twinkle-hoofdredacteur Marieke Verdonk de eerste bestelling in ontvangst nemen. Kuit wordt bij het opzetten van haar webshop gesteund door partners mijnWinkel.nl, Copernica Marketing Software, TNT Post Pakketservice, ICTRecht, HostingXS, Ogone, Speurders.nl en Reeleezee.