Twinkle | Digital Commerce

Na Vlieggklm.nl ook gespreid betalen bij Vliegmartinair.nl

2017-05-27
180101
  • 1:34

Does Travel & Cadushi Tours heeft met Vliegmartinair.nl een nieuwe site gelanceerd waarop tickets gespreid kunnen worden betaald, maar wel vóór de vertrekdatum. Een verschil met Corendon, dat onlangs vakanties op afbetaling introduceerde.

Vliegmartinair.nl is de tweede site van Does Travel & Cadushi die gespreide betaling van tickets aanbiedt. Eerder lanceerde de reisorganisatie de site Vliegklm.nl, waarop inmiddels ‘enkele honderden klanten’ tegen gespreide betaling hebben geboekt.

Twee etappes
Dat zegt directeur Martin Does tegen vakblad Reisrevue. Reizigers doen online, via iDeal of creditcard, een aanbetaling van 10 procent van de reissom. Het restantbedrag voldoen ze later, maar wel ruim voor de vetrekdatum (voorwaarden hier). Volgens Does kiezen de meeste gebruikers voor betaling in slechts twee etappes: één keer de aanbetaling, en vervolgens in één keer het restant. Voor de service brengt Does Travel & Cadushi Tours 5 euro per ticket aan administratiekosten in rekening.

Carribean.nl
Does ziet de gespreide betaaloptie als een extra service voor klanten en als een manier om het ticketvolume te vergroten. Daarnaast hoopt hij klanten te trekken naar zijn al langer bestaande site Carribean.nl, waarop complete reizen worden aangeboden.

Paybreak
Touroperator annex reisaanbieder Corendon gaf tijdens de afgelopen Vakantiebeurs de aftrap aan vakanties op afbetaling. De service werd samen met kredietverlener LaSer in de markt gezet als Paybreak en is inmiddels goed voor tien boekingen per dag, aldus Corendon-directeur Atilay Uslu tegen Reisrevue. Volgens hem verdient Corendon zelf niets aan de service. Uslu hoopt eind dit jaar al tienduizend klanten te hebben geholpen met Paybreak.

Luxeproduct
Does biedt met opzet geen afbetalingsregeling aan. Tegen Reisrevue zegt hij: ‘Wij verkopen veel tickets aan mensen die op reis moeten omdat ze familie en vrienden opzoeken, en die dat misschien één keer in de drie jaar doen. Ik geloof niet in dit soort producten, op krediet bij vakanties. Het is toch meer een luxeproduct.’