Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats: 'Volgende week weer Slimme Deals'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:15

Martplaats.nl gaat 'op dit moment zeker niet stoppen met Slimme Deals', de kortstondige sales die het in samenwerking met Winkelbee aanbiedt. De pilot met Slimme Deals krijgt vanaf volgende week een vervolg, in aangepaste vorm.

De Koopman.net schreef gister dat momenteel geen Slimme Deals meer worden aangeboden en dat het bijbehorende Twitter-accout al een maand inactief is, terwijl de handelssite het concept pas in november lanceerde. Via een nieuwe tweet heeft Marktplaats.nl laten weten dat het anders zit.

'Geen tweede kans'
Woordvoerster Rianne van der Sar kan zich de suggestie voorstellen dat de stekker is getrokken uit het concept. Maar aan Twinkle laat ze weten dat Marktplaats.nl voorlopig doorgaat met de flash sales, waarbij uiteenlopende merkproducten tegen kortingen tot 70 procent worden aangeboden: 'Toen we begonnen hebben we gezegd dat we het minimaal drie maanden zouden proberen. Volgende week gaan we door in aangepaste vorm, waarbij waardetoevoeging voor onze klanten centraal staat. Feedback ligt aan de basis van die aanpassingen. Het is dus geen tweede kans, maar een vervolg op de pilot.'

Winkelbee
Wat er precies verandert aan het concept, wil Van der Sar op dit moment niet kwijt. Wel zegt ze dat de Slimme Deals de afgelopen periode ‘zeker niet onsuccesvol’ zijn gebleken. Duidelijk is ook dat Winkelbee, dat de transactie en verzending voor zijn rekening neemt, partner blijft. Winkelbee is het bedrijf van Bram Jan Streefland en Gavin Dresselhuis, oprichters van de besloten shopcommunity Shopvip.com.