Twinkle | Digital Commerce

HP komt met iTunes-rivaal op abonnementsbasis

2017-05-27
180101
  • 1:08

HP introduceert binnenkort een downloadwinkel voor muziek in een reeks Europese landen, waaronder Nederland. MusicStation, zoals de dienst heet, is voorgeïnstalleerd  op een aantal computers van HP en Compaq. Voor een tientje per maand kan ongelimiteerd worden gedownload.

De dienst stelt zich in het Nederlands voor als volgt: 'MusicStation is een digitale muziek dienst die je de ultieme muziek ervaring bezorgt met de vrijheid om ongelimiteerde muziek te ontdekken, te downloaden, af te spelen en te delen. Zowel thuis als onderweg.'

Levensvatbaar
Volgens Omnifone, dat de dienst ontwikkelde, heeft HP door zijn schaalgrootte een levensvatbaar alternatief voor Apples dominante downloadwinkel iTunes in handen. Belangrijk verschil tussen beide diensten zit hem in het afrekenmodel: waar iTunes gebruikers per download een bedrag in rekening brengt, int MusicStation abonneegelden.

6,5 miljoen items
Voor 9,99 euro per maand kan onbeperkt worden gedownload uit de bibliotheek op Musicstationonline.com. Die is gevuld met 6,5 miljoen items van onder meer EMI, Warner, Universal en Sony, dat afgelopen november een eigen iTunes-rivaal aankondigde. Sony Online Service, de voorlopige naam voor de downloadwinkel, is nog niet gelanceerd.

De downloads van HP's MusicStation zijn beschikbaar zolang de muziekliefhebber abonneegeld blijft betalen. Per maand mogen abonnees maximaal tien liedjes downloaden en voorgoed bewaren in mp3-formaat.