Twinkle | Digital Commerce

Interview met Cam Balzer van Threadless.com

2017-05-27
180101

In het artikel ‘Denk anders, doe anders, innoveer’ omschreef Twinkle Threadless vorig jaar als ‘een geweldig voorbeeld van crowdsourcing’. Op Threadless.com kan iedereen eigen ontwerpen voor t-shirts indienen. Prints waar veel animo voor is worden in productie genomen en verkocht.

Als dat gebeurt, strijkt de designer in kwestie een beloning op. Ontwerpers kunnen binnen de community met elkaar in contact treden en ideeën uitwisselen.

Miljoen leden
De site, al in 2000 opgezet door Jake Nickell en Jacob de Hart, beleefde een enorme groei: de community kent al meer dan een miljoen leden en de site zou in 2008 al een omzet hebben gedraaid van zo’n dertig miljoen dollar. Concrete cijfers daarover zijn overigens niet openbaar gemaakt.

Leiding
Om leiding te geven aan het uitdijende bedrijf riepen oprichters Nickell en De Hart de hulp in van Thomas Ryan, die CEO werd van moedermaatschappij SkinnyCorp. In maart vorig jaar werd Cam Balzer aangetrokken als vice president of marketing, een functie die voorheen niet bestond.

Buzz
Het blad Chief Marketer wijdde onlangs zes pagina’s aan Threadless. Veel ruimte wordt besteed aan een interview met Balzer, die munt moet slaan uit de positieve mond-op-mondreclame waarmee Threadless.com zo groot is geworden: ‘My mission here is really to find ways to amplify that buzz’, aldus Balzer.

U kunt het complete verhaal over Threadless, waarin ook plaats is voor promotioneel manager alias ‘Twitter ninja’ Bob Nanna, hier lezen.