Twinkle | Digital Commerce

Google investeert in mobiele diensten Places en Goggles

2017-05-27
170130
  • 1:09

Google verspreidt stickers met QR-codes die linken naar bedrijfsinformatie in de Places-functionaliteit van Maps. Met de nieuwe dienst Goggles kunnen gebruikers info vinden door een foto naar Google te sturen.

Google bouwt aan mobiele bruggen die de offline- en online-wereld met elkaar verbinden. De twee nieuwe toepassingen zijn te gebruiken door bezitters van een mobiele telefoon met fotofunctie en internetverbinding.

Openingstijden en reviews
Google heeft ‘barcodestickers’ verstuurd naar de honderdduizend meest gezochte Amerikaanse bedrijven in Places. Dit zijn de pagina’s in Google Maps waar onder meer openingstijden en reviews van winkels te zien zijn. Google zegt de stickers volgend jaar ook internationaal te zullen verspreiden. In de onderstaande video ziet u hoe de QR-stickers ingezet kunnen worden.

Miljarden foto's
Ook Goggles biedt de gebruiker meer informatie als hij een foto maakt met zijn mobieltje. Google zou miljarden foto’s hebben geïndexeerd om fotoherkenning en daarmee relevantie te garanderen. Het bedrijf schrijft zelf: ‘Find out what businesses are nearby. Just point your phone at a strore.’

Hieronder vindt u een video over de toepassing, die nog verder wordt ontwikkeld.

This is just the beginning’, aldus Google, dat spreekt van 'visual search'. Vandaag is het bedrijf veelvuldig in het nieuws met realtime search, een service die in oktober werd aangekondigd. Meer informatie daarover vindt u op Google's officiële blog.

Bronnen: Webwereld.nl, Hyped.nl