Twinkle | Digital Commerce

Bol.com trekt stekker uit e-magazine Bomvol

2017-05-27
171130
  • 1:29

Bol.com verstuurde vandaag het laatste exemplaar van magazine Bomvol naar zijn e-abonnees. ‘Na 24 edities vol interviews, verhalen en spelletjes is het tijd om iets nieuws te gaan doen’, schrijft de afzender.

Bol.com kreeg de handen op elkaar voor het gesegmenteerde digitale magazine Bomvol en werd onderscheiden met een Gouden EMMA en een Spin Award in 2007 en met Customer Media Awards in 2008 en 2009.

Het succes van Bomvol deed KLM besluiten tot de lancering van het ‘zelfdenkende webmagazine’ iFly, dat op dezelfde techniek is gebaseerd. Ook deze periodiek komt uit de koker van het Utrechtse bureau born05.

Twaalf miljoen keer bekeken
Het laatste nummer van Bomvol biedt onder meer hoogtepunten uit alle voorgaande edities en een heuse quiz. 'Bij een terugblik van 24 Bomvols horen natuurlijk ook cijfers', schrijft de online-mediawinkel. Alle Bomvols samen werden meer dan twaalf miljoen keer bekeken door ruim twee miljoen unieke lezers. De gemiddelde leestijd oversteeg de tien minuten. Elke editie, zo geeft Bol.com verder te kennen, bood twee maanden lang werk aan tien mensen.

Iets nieuws
Of dat laatste de reden is van het verdwijnen van het webmagazine, is onduidelijk. Bol.com zegt het dus tijd te vinden voor het nieuws. Wat dat precies is, houdt het bedrijf nog even voor zich.

UPDATE 18-12: Michael Schaeffer, marketingdirecteur van Bol.com, zegt in een reactie aan Twinkle dat de verschijningsvorm van Bomvol weliswaar verdwijnt, maar dat een aantal elementen uit het webmagazine terug zal keren rond producten in de webshop. Reden: daar is het bereik simpelweg groter. Schaeffer: 'Daarnaast stoppen we nu op het hoogtepunt met het format Bomvol. We zijn bezig met een aantal andere concepten, waarover ik niet kan uitwijden.'

Content blijft belangrijk voor Bol.com, aldus Schaeffer: 'We zetten in op inspiratie en beleving en willen meer bieden dan een praatje bij een plaatje. Voorbeelden daarvan zijn ons weblog en onze Adventskalender.'