Twinkle | Digital Commerce

Je bestelling ophalen in de kroeg

2017-05-26
170130
  • 1:28

Pak je gemak en ook een biertje. In Engeland kan het. Je kent het... je bestelt iets online, de postbode probeert een paar keer iets af te leveren voordat het bij het postagentschap wordt afgeleverd. Dat agentschap gaat altijd te vroeg dicht, zodat je niet 's avonds je pakketje kunt ophalen.

Om die reden zijn Kiala en Pak je Gemak van TNT ontstaan. De consument beslist waar hij of zij het pakketje afgeleverd wil hebben. Voor de webwinkelier eenvoudigweg een nieuwe verzendmethode koppeling en voor de klant best makkelijk...
...maar hoe blij wordt je van die flinke rij in het postkantoor waarbij degene voor je een ellenlange uitleg nodig heeft over het overschrijven van zijn kentekenbewijs?

Bierbrouwer Scottish & Newcastle verzon iets leuks : haal je pakketje op bij je stamkroeg! De consument kan bij zijn bestelling opgeven naar welke (deelnemende) pub het pakketje verstuurd moet worden en haalt het pakketje daar vervolgens op.

Iedereen blij!

De postbode hoeft niet meer drie keer langs te rijden
De besteller kan zijn pakketje ophalen op momenten dat de normale afhaalpunten allang gesloten zijn en geniet van zijn biertje in plaats van de ellenlange postkantoor rij.
De pub krijgt weer een beetje aanloop. Iedere week schijnen er zo'n 32 te sluiten in het Verenigd Koninkrijk, dus wat extra klandizie in de zaak mag wel!
De webwinkelier biedt zijn kopers een extra afleverkeuze en creëert daar extra goodwill mee
De bierbrouwer (initiatiefnemer) maakt een goede beurt bij de kroegbazenIk stel voor dat we als branche dit snel vertalen naar de Nederlandse praktijk. Pakt Heineken dit ook in Nederland op? Voelt de Horecabond zich geroepen? Is TNT of Kiala geïnteresseerd?