Twinkle | Digital Commerce

Hollandsebladen.nl stuurt magazines naar 200 landen

2017-05-27
169130
  • [nieuws]
  • 1:03

Saviena.com-oprichters Arjen Bruinning en Peggy Simonsrichten zich met Hollandsebladen.nl op Nederlanders in den vreemde. De shop verstuurt twaalfhonderd Nederlandse en achthonderd buitenlandse magazines.

Volgens Arjen Bruinning was het niet eerder mogelijk tijdschriften online te bestellen vanuit het buitenland: 'Daarbij doel ik op losse nummers. Voor zover ik weet heeft nog geen partij dat voor ons gedaan.'

Twee tot vijftiien dagen
Hollandsebladen.nlmikt onder meer op emigranten, expats, militairen, studenten en overwinteraars. De bezorging van demagazines geschiedt binnen twee tot vijftien dagen. Een overzicht van de verzendtermijn en -kosten per land vindt uhier.

Drop of kaas
Bruinning en Simons hoorden vooral van expats dat ze het jammer vonden dat online-kiosk Saviena.com niet bezorgt in het buitenland. Uit een onderzoek van de Wereldomroep en Ruigrok|Netpanel zou bovendien blijken dat niet drop of kaas, maar boeken en tijdschriften bovenaande lijststaan van meest gewenste cadeaus bij Nederlanders in den vreemde. Daarmee was het idee voor de nieuwe webshop geboren.

Sellvia
Het begin meigelanceerdeSaviena.comwerkt ook voor Hollandsebladen.nl nauw samen metSellvia, dat de magazines verzamelt, verpakt en verstuurt via TNT post. Behalve voor de eigen marketing zorgtSaviena.comvoor de betaling van de magazines, via iDeal, creditcardof eenmalige machtiging.

Binnenkort leest u in de papieren Twinkle meer over de plannen van Saviena.com.