Twinkle | Digital Commerce

Saviena.com en Hollandsebladen.nl in handen van distributeur Sellvia

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Magvilla.nl, een webwinkel in fysieke tijdschriften, neemt de activiteiten van Saviena.com en Hollandsebladen.nl over. Magvilla.nl is eigendom van Sellvia, aan wie de overgenomen sites al veel van hun dienstverlening overlieten.

Saviena.com werd in mei 2009 opgezet door Arjen Bruining en Peggy Simons. Even daarna zetten de webondernemers, die zich nu gaan richten op nieuwe activiteiten, Hollandsebladen.nl in de markt. Die site was gericht op emigranten, expats en andere Nederlanders in den vreemde. Bruining en Simons lieten de verzameling, verpakking en de verzending (via PostNL) over aan Sellvia. Deze distributeur van magazines voor online verkoop bracht vorig jaar de eigen webwinkel Magvilla.nl in de lucht.

Per stuk bestellen
Met de overname wil Magvilla.nl zijn marktpositie in de verkoop van losse tijdschriften versterken. De site biedt een assortiment van zo’n 1.700 binnen- en buitenlandse tijdschriften. Bezoekers van de shop kunnen de bladen per stuk bestellen, zonder abonneeverplichting. Magvilla.nl is volledig eigendom van de in 2008 gestarte tijdschriftendistributeur Sellvia (interview) . Behalve van de eigen webwinkel en de twee overgenomen shops verzorgt het bedrijf het voorraadbeheer en de afhandeling van tijdschriftbestellingen voor onder andere Kadowereld van PostNL en kioskketen AKO.