Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd.nl internationaal verder als Takeaway.com

2017-05-27
169130
  • [nieuws]
  • 1:29

Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl heeft de generieke domeinnaam Takeaway.com gekocht. Uiteindelijk wil hij al zijn bestelsites onder die url hangen. 'Maar het is nu nog te vroeg om de naam Thuisbezorgd.nl te liquideren.'

Takeaway.com vervangt allereerst de naam van Citymeal.com, de overkoepelende bv waarmee Groen inmiddels in zes Europese landen actief is. 'Met deze investering kunnen we internationaal verder onder één duidelijke naam waaruit elke wereldburger eenvoudig kan afleiden wat we doen. De nieuwe naam dekt de lading beter, hoewel veel Nederlanders denken dat het bij 'takeaway' alleen om afhalen gaat, wat wij juist niet doen.'

Pizza.com
Groen maakt er geen geheim van dat de aankoop van Takeaway.com heel wat voeten in aarde heeft gehad: 'We hebben maanden met de eigenaar onderhandeld. Ik zeg niet hoeveel we voor de url hebben betaald. Maar om een indicatie te geven: Pizza.com wisselde voor 1,6 miljoen euro van eigenaar. Wij haakten toen bij één miljoen af. Voor Pizza.co.uk, een site die wij nu in handen hebben, hebben we ook een bedrag met een hele hoop nullen betaald.'

Verenigde Staten
Net als Thuisbezorgd.nl, dit jaar winnaar van een Thuiswinkel Award, zal ook Pizza.co.uk voorlopig blijven bestaan. Op den duur zullen alle domeinnamen opgaan in één internationale bestelsite met de naam Takeaweay.com, voorziet Groen. De aangekochte domeinnaam zal waarschijnlijk direct in de Verenigde Staten worden gebruikt, waar Groen begin volgend jaar wil beginnen. Zijn bedrijf is behalve in Nederland en Groot-Brittannië al actief in België, Denemarken, Oostenrijk en Duitsland, waar Pizza.de de grote concurrent is.

Zeventienhonderd restaurants 
Thuisbezorgd.nl is naar eigen zeggen de grootste maaltijdensite van Nederland, waar het zaken doet met ruim zeventienhonderd bezorgrestaurants. Het bedrijf heeft een groeiende concurrent in Just-eat.com, een bestelsite van Deense origine die ook met regelmaat landen toevoegt aan zijn portfolio. Op de onlangs vernieuwde Nederlandse site Just-eat.nl is het aanbod van ruim dertienhonderd bezorgrestaurants te vinden.