Twinkle | Digital Commerce

DSB domineert online-markt persoonlijke leningen

2017-05-27
170130
  • 1:11

Dsbbank.nl komt als beste naar voren in een gebruikersonderzoek naar online-aanbieders van persoonlijke leningen. Het DSB-concern van Dirk Scheringa staat met nog vijf andere sites in de top-10.

Dat blijkt uit een Web Performance Scan van het Amsterdamse WUA!. Respondenten tussen de 20 en 40 jaar werd gevraagd online een persoonlijke lening af te sluiten. De belangrijkste aspecten die de score bepaalden, zijn de vindbaarheid van de site, de 'doorgaan-score', de gebruiksvriendelijkheid, de informatiewaarde en de persoonlijke voorkeur van een gebruiker.

Behalve met Dsbbank.nl staat het dominante DSB-concern in de top-10 met Frisia.nl, Becam.nl, Lenen.nl, Postkrediet.nl en Nationaleleentest.nl.

Vertrouwen
De vindbaarheid van de DSB-sites overcompenseert het achterblijvende vertrouwen. Op dit deelgebied scoort de beste DSB-site slechts een zevende stek, ruim achter Independer, dat het meeste vertrouwen geniet. 'Die site doet het op meer gebieden goed', stelt WUA!, 'maar heeft aan bijvoorbeeld vindbaarheid nog het nodige te verbeteren.'

Santander
Grote verrassing in het onderzoek, waarin bekende namen als SNS, Fortis en MoneYou ontbreken, is Santander met een zevende plaats. Op vindbaarheid scoort de nieuwkomer op de Nederlandse markt niet hoog, maar bij alle andere deelaspecten is de bank in de top te vinden. WUA! noemt vooral de conversie van Santander 'indrukwekkend': van de deelnemers die de site bezochten, besloot 55 procent er een lening af te sluiten.

Twinkle schreef al over eerdere onderzoeken van WUA! naar online-aanbieders van autoverzekeringeninternetabonnementen en uitvaartverzekeringen. Independer, KPN en Dela scoorden daarin respectievelijk het best.