Twinkle | Digital Commerce

Dela voorop in online-uitvaartverzekeringen

2017-05-27
170130
  • 1:24

Dela scoort het best in een gebruikersonderzoek naar online-aanbieders van uitvaartverzekeringen. Echte uitblinkers kwamen uit het onderzoek niet naar voren.

Dat concludeert het Amsterdamse WUA! in zijn Web Performance Scan. Het bureau spreekt van 'een opvallend verdeelde markt zonder uitblinkers'.

Conversie
Ook Dela.nl laat volgens directeur Klaas Kroezen steekjes vallen, met name op het gebied van conversie: 'Dela heeft de huidige voorsprong omdat zij het meest is gevonden (57,5 procent) door de deelnemers. Uiteindelijk wil slechts 10 procent van hen de verzekering ook daadwerkelijk bij Dela afsluiten. Kansen voor Dela liggen op onderdelen als eerste indruk en informatiewaarde.'

Aspecten
De belangrijkste aspecten die de Web Performance bepalen, zijn de vindbaarheid van de site, de 'doorgaan-score', de gebruiksvriendelijkheid, de informatiewaarde en de persoonlijke voorkeur van een gebruiker. Eerder nam WUA! al de markt voor online-aanbieders van autoverzekeringen en internetabonnementen onder de loep, waar Indender en KPN respectievelijk als beste uit de bus kwamen.

Naast Dela scoren alleen Centraal Beheer (5,9) en Yarden (5,7) een krappe voldoende, waaruit volgens WUA! geconcludeerd kan worden dat uitvaartverzekeraars hun-online strategie nog eens kritisch onder de loep moeten nemen.

Dela_uitvaartverzekering_WUA

WUA! noemt het opvallend dat grote namen als FBTO, Aegon en Univé relatief weinig aandeel hebben in de online-uitvaartverzekeringsmarkt. Net als Independer scoren FBTO en Univé op dit terrein beduidend slechter dan bij de autoverzekeringen. Univé blijkt aantrekkelijk genoeg voor bezoekers om op door te klikken, maar uiteindelijk kiezen weinig deelnemers daadwerkelijk voor een uitvaartverzekering bij deze aanbieder.  

Ohra en Monuta
Een grote aanbieder als OHRA laat het liggen op eerste indruk, constateert WUA!, terwijl Monuta onder meer steken laat vallen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Deze organisaties presteren echter wel altijd nog beter dan grote namen als Interpolis en Reaal, die in het geheel niet voorkomen in de top 19.