Twinkle | Digital Commerce

Mailorder Solutions lanceert ruim twintig nieuwe shops

2017-05-27
170131
  • [nieuws]
  • 1:03

In lijn met zijn multiple site-strategie heeft Mailorder Solutions sind afgelopen december ruim twintig nieuwe webwinkels geopend. Het bedrijf denkt hardop na over buitenlandse expansie en gaat op overnamepad.

Met de eigen webwinkels, gebundeld in de business unit Mailorder Shops, mikt Mailorder Solutions op de branches interieur, cadeau en gezondheid. Tot de veertien nieuwkomers van afgelopen winter behoren shops als Kapstokkenwinkel.nlFotobehang.nl en Bloeddrukmetershop.nl.

Wegener en Rituals
Binnen de andere business unit, Mailorder Licences, werden vanaf december shops gelanceerd en beheerd voor derden als Wegener en Rituals. De nummer 79 uit de Twinkle100 neemt praktisch alle facetten van het online-retailen voor deze bedrijven uit handen, waaronder marketing, inkoop, klantenservice, voorraadbeheer en fulfilment.

Duidelijke niche
Volgens CEO Patrick Kerssemakers teert Mailorder Solutions op de ruime e-commerce ervaring en productkennis: 'Door het effectief toepassen van online-marketing en communicatie kunnen we op korte termijn een webwinkel op de kaart zetten en laten slagen. De shops die wij lanceren richten zich allemaal op een duidelijke niche en hebben een zeer efficiënte back-office.'  

Drie pijlers van groei
Mailorder Solutions gaat in 2009 'zeer regelmatig' nieuwe webwinkels lanceren binnen een van de twee business units. Verder lanceert het webwinkels in Duitsland en Engeland, als pilot voor toekomsitge internationalisering. Tenslotte zint het bedrijf op de overname van 'één of meer' bestaande webwinkels, om ze vervolgens toe te voegen aan het portfolio.