Twinkle | Digital Commerce

Huisdierenshop Zooplus gaat leveren vanuit Nederland

2017-05-27
170131
  • 0:52

Het Duitse Zooplus timmert zo hard aan de weg buiten het thuisland, dat in Tilburg een tweede distributiecentrum wordt geopend voor de online-dierenwinkel. Dat moet de klanten in Frankrijk, Engeland en de Benelux gaan beleveren.

Daarover schrijft Logistiek.nl. Zooplus verkoopt voer en andere benodigdheden voor huisdieren. De online-retailer, die tien jaar geleden begon, boekte in 2008 een omzet van 85 miljoen euro, waarvan 2,5 miljoen euro via Zooplus.nl.

Rhenus Logistics 
De totaalomzet van Zooplus groeide de afgelopen drie jaar steeds met zo'n 40 procent, waardoor het distributiecentrum in het Duitse Kassel te krap werd. Deze week tekende het bedrijf een overeenkomst met Rhenus Logistics, dat de orders van de dierenshop gaat afhandelen.

Zevenduizend artikelen
In september openden de deuren van Zooplus' distributiecentrum in Tilburg, waar veertigduizend opslaglocaties plaats bieden aan zevenduizend verschillende artikelen.

Op het weblog van Twinkle schreef hoofdredacteur Marieke Verdonk al eens over haar ervaringen met Zooplus. De blog-posting, die u hier kunt vinden, leverde aardig wat reacties op.