Twinkle | Digital Commerce

Bol.com in Nederlandse handen

2017-05-27
  • [nieuws]
  • 1:16

Webwinkel Bol.com komt in Nederlandse handen. De succesvolle internetwinkel is overgenomen door investeerder Cyrte Investments, waarin verzekeraar Delta Lloyd een meerderheidsbelang heeft. Dat hebben Cyrte Investments en Bol.com vandaag bekendgemaakt. De NMa moet nog goedkeuring geven, maar Cyrte Investments verwacht geen problemen en denkt dat de goedkeuring er binnen een paar maanden ligt.

De partijen willen niet zeggen hoeveel Cyrte voor Bol.com heeft betaald. De investeringsmaatschappij doet doorgaans investeringen van 50 miljoen tot 500 miljoen euro en richt zich specifiek op de media- en telecomsector. Zo heeft het al belangen in uitgever Telegraaf Media Groep (TMG) en Endemol. Een deel van het vermogen van John de Mol - die het bedrijf heeft opgezet - wordt door Cyrte beheerd.

Frank Botman, ceo van Cyrte Investments zegt in een verklaring: 'Het merk Bol.com is inmiddels uitgegroeid tot een van de sterkste merken op de Nederlandse markt en wij zien volop mogelijkheden voor het bedrijf om door te groeien.'

Bol.com, opgericht in 1999, werd beheerd door een joint venture tussen twee internationale mediabedrijven: Holtzbrinck NetworXs, onderdeel van het uitgeversconcern Georg von Holtzbrinck, en het Duitse Weltbild.

Bol.com boekte het afgelopen jaar een omzet van 224 miljoen euro, 31 procent meer dan in 2007. Voor het lopende jaar rekent directeur Daniel Ropers ondanks de recessie op dubbelcijferige groei in alle categorieën. De omzet van Bol.com is in twee jaar tijd verdubbeld. In 2007 kwam er 171 miljoen euro binnen, een groei van 50 procent vergeleken met 2006. In dat jaar werd 107 miljoen euro omgezet.