Twinkle | Digital Commerce

Personeel Transavia.com op de barricade

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 0:50

De ondernemingsraad van Transavia.com overweegt naar de rechter te stappen om een fusie met Martinair te voorkomen. Uit onvrede over de voorgenomen samenvoeging legde Transavia.com's CEO Onno van den Brink zijn functie al neer.

NRC Handelsblad meldt dat scheidend topman Van den Brink niet alleen staat in zijn bezwaren tegen de fusie die moedermaatschappij KLM voor zich ziet. De ondernemingsraad van het winstgevende Transavia.com zal een gedwongen integratie met 'zorgenkindje' Martinair desnoods via de rechtbank trachten te voorkomen.

Synergieonderzoek
KLM heeft laten weten dat er een synergieonderzoek loopt naar Transavia.com en Martinair. Daaruit zouden aanbevelingen komen voor het fusiebedrijf, waarvan Martinair's bestuursvoorzitter Paul Gregorowitsch de beoogde baas is.

Nieuwe constellatie
In een officiële verklaring over zijn vetrek bij Transavia.com zegt Van den Brink 'geen gebruik te maken van de mogelijkheid om een rol te spelen in die nieuwe constellatie'. Voorlopig neemt Tjerk Zomer zijn directiezetel over bij de nummer 1 van de Twinkle100.