Twinkle | Digital Commerce

Marketeers zetten klassieke folder massaal online

2017-05-27
168131
  • [nieuws]
  • 0:56

Webmarketeers die zich bezighouden met rich media, willen de techniek vooral gebruiken om papieren folders en catologi online te zetten. 29 procent van Amerikaanse online-bedrijven is van plan de stap dit jaar zetten.

Daarmee staat het online brengen van klassieke papieren marketingmiddelen hoger op de prioriteitenlijst dan alle andere rich media-toepassingen, zoals de mogelijkheid producten 360 graden te laten draaien (27 procent) en rollover-views (27 procent).

Sociale netwerk-toepassingen
Het blijkt allemaal uit een onderzoek van Adobe Scene7, dat rich media-technologie aan de man probeert te brengen. Het bedrijf stelde de respondenten ook de vraag welke sociale netwerk-toepassingen ze willen inzetten om de online-klantbeleving te verbeteren.

Veel blogs op de rol
Blogs, door 30 procent van de bedrijven reeds ingezet, staan het meest op de rol; 26 procent van de bedrijven wil ze dit jaar toevoegen. Ratings en reviews staan bij hetzelfde percentage bedrijven op de planning. De toevoeging van RSS en het aanbrengen van content op sociale platformen volgen met ieder 21 procent. Widgets en user generated filmpjes scoren ieder 17 procent.

Bron: Internetretailer.com