Twinkle | Digital Commerce

Apple slijt tweedehands spullen in Chinese webwinkel

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 0:49

Computerfabrikant Apple heeft een webshop gelanceerd om gebruikte computers, iPods en iPhones aan de Chinese man te brengen. De producten worden aangeboden tegen kortingen die kunnen oplopen tot 22 procent.

Het gaat om eerder verkochte producten die retour zijn gebracht bij de computerfabrikant en vervolgens aan een kwaliteitstest zijn onderworpen.

Apple wilde persbureau Reuters niet zeggen hoeveel gebruikte producten er klaar liggen om via de nieuwe webshop te worden verkocht. In de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Japan, waar de fabrikant al jaren tweedehands producten verkoopt, gaat het om relatief kleine aantallen.

Best Buy
Behalve de fabrikant zelf en consumenten, die hun spullen via online-marktplaatsen slijten, zien ook de gevestigde retail brood in de verkoop van tweedehands Apple-producten. De geplaagde Amerikaanse elektronicaketen Best Buy, die concurrent Circuit City het loodje zag leggen, biedt sinds kort gebruikte iPhones aan. Ze kosten daar per stuk ongeveer 50 dollar minder dan een nieuwe exemplaar.