Twinkle | Digital Commerce

Aantal transacties iDeal bijna verdubbeld

2017-05-26
169130
  • 0:52

Bol.com heeft de eer gehad de 25 miljoenste iDeal-betaling bij te mogen schrijven. Currence, beheerder van de betaalmethode, maakt verder bekend dat het aantal iDeal-transacties in de eerste elf maanden van 2008 met 88 procent is gegroeid.

Daarmee heeft iDeal opnieuw terrein gewonnen op de creditcard en is het volgens Bob Goulooze van Currence met afstand de meest gebruikte betaalmethode van Nederland.

Acceptatie
Verder is iDeal de meest geaccepteerde online-betaalmethode. Goulooze: 'De acceptatie van iDeal onder de grootste 750 webwinkeliers is met 84 procent circa twee keer zo groot als die van de meest gebruikte creditcards.' Onder de leden van Thuiswinkel.org is iDeal ook de populairste betaalmethode, bleek eerder dit jaar al uit onderzoek.

Dubbelcijferige groei
Goulooze wil niet zeggen wat de precieze groeiambities zijn voor iDeal in 2009, maar gaat wel uit van 'dubbelcijferige groei', mogelijk gemaakt door de toenemende poulariteit van online shoppen in Nederland, het groeiende martkaandeel van iDeal en internationale expansie.