Twinkle | Digital Commerce

Meer fysieke winkels van Coolblue

2017-05-26
150150
  • [nieuws]
  • 0:56

Internetwinkel Coolblue wil het aantal fysieke winkels dit jaar verder uitbreiden dan eerder bekend was. Naast Rotterdam en Antwerpen komen er in ieder geval ook vestigingen in Eindhoven en Groningen.

De vestigingen in Groningen en Eindhoven worden binnenkort geopend. Daarnaast worden nog vijf winkels geopend, althans dat heeft Coolblue-directeur Pieter Zwart volgens Elsevier Retail in een interview gezegd. Gelijk met de opening van de nieuwe winkels, wordt een nieuw winkelconcept onthuld, vertelt een woordvoerster tegenover Twinkle.

De nieuwe winkels worden geen gewone winkels. 'Coolblue gelooft in een naadloze overgang tussen website en winkel. Als je straks onze nieuwe winkel binnenstapt, stap je onze website binnen', luidt de strategie van de retailer.

In november nam winkelbedrijf Dexcom nog een meerderheidsbelang in Coolblue. Bij de opening van de winkels krijgt Coolblue veel hulp van de nieuwe grootaandeelhouder. 'Zij nemen een enorme hoeveelheid kennis en ervaring mee. Oud-directeur van Dixons Johan Lesterhuis loopt hier een dag per week mee en adviseert ons op het gebied van de winkels en zo. Dat verloopt super', aldus Zwart.