Twinkle | Digital Commerce

Groei Google houdt stand

2017-05-26
170130
  • 1:35

Aan de groei van Google lijkt geen einde te komen. Het internetbedrijf sloot het jaar af met een winst die ruim 36 procent hoger was dan het jaar daarvoor. De omzet steeg met maar liefst 56,5 procent. Advertenties binnen het Google-netwerk leveren ongeveer een derde van de omzet op.

Google heeft het vierde kwartaal afgesloten met een winst van 1,2 miljard dollar. Een jaar eerder was dat nog ruim 1 miljard dollar. De omzet steeg in een jaar tijd met 51 procent tot ruim 4,8 miljard dollar.

Ongeveer 34 procent van omzet is afkomstig van Adsense-deelnemers. Samen waren zij in het vierde kwartaal goed voor een omzet van 1,64 miljard dollar. Dat is 37 procent meer dan in dezelfde periode in 2006.

Het aantal betaalde kliks op Google-sites en sites van Adsense-partners is in een jaar tijd met 30 procent toegenomen. In vergelijking met het derde kwartaal van 2007 steeg het aantal betaalde kliks met 9 procent, aldus Google.

Recessie
Het hele jaar 2007 heeft Google een omzet van 16,6 miljard dollar opgeleverd. Dat is ruim 56 procent meer dan in 2006. De winst steeg in een jaar tijd met bijna 37 procent tot 4,2 miljard dollar.

Google-directeur Eric Schmidt is niet bang dat de huizencrisis in de Verenigde Staten nadelig is voor de inkomsten van het bedrijf. 'We hebben nog geen nadelige effecten gezien van de geruchten over een mogelijke recessie. Dus we zien wel wat er gebeurt.'

Volgens de directie van Google zal het bedrijf, zelfs als het in de Verenigde Staten economisch minder gaat, goed blijven presteren. 'Als meer mensen op het web op zoek gaan naar aanbiedingen en vergelijkingssites, is dat goed nieuws voor ons', aldus topman Jonathan Rosenberg. In het vierde kwartaal was 48 procent  van de omzet van Google afkomstig uit landen buiten de Verenigde Staten.