Twinkle | Digital Commerce

Dierenshop beschuldigd van illegale praktijken

2017-11-11
170130
  • 1:12

De webshop Medpets.nl, voor diergeneesmiddelen en dieetvoer, wordt beschuldigd van illegale praktijken. Dierenarts Anton Fennema vindt dat er een luchtje zit aan de site, in ons land een van de eerste in de branche. 'Dit rammelt aan alle kanten. Humaan is deze praktijk al verboden'. Via beroepsorganisatie KNMvD is er een melding gedaan bij de Algemene Inspectiedienst (AID) om de website door te lichten op mogelijk illegale praktijken.

'Een op internet in te vullen vragenlijst is geen onderzoek voor een goede diagnose', zegt Fennema, lid vande raad van toezicht van de nu instelling gebrachte Maatschappij. Het gaat de arts om de nieuwe regelgeving voor het verstrekken van diermedicijnen op basis van een recept. Die taak is bij Medpets.nl  weggelegd voor enkele niet nader bekendgemaakte dierenartsen. Hun namen staan overigens wel vermeld op de uit te geven recepten. 'Maar', zegt Fennema, 'Een dierenarts kan op basis van een vragenlijst geen diagnose stellen.'

De initiatiefneemster van Medpets.nl, Elies van der Graaff, wijst de beschuldiging van de hand: 'We hebben uitgebreid juridisch onderzoek laten uitvoeren. Wat wij doen, is wettelijk toegestaan. Het is te vergelijken met een telefonisch consult.' De AID heeft zich overigens nog niet bij haar gemeld.