Twinkle | Digital Commerce

Focus: is dat wedden op maar één paard?

2017-05-26
416250
  • 1:24

Vandaag had ik een gesprek bij een bank om over een innovatiekrediet te praten. Ze hebben me een innovatieprijs gegeven, dus kan er ook nog wel een krediet bij had ik bedacht.

Ik heb zelf geen bedrijfskundige achtergrond en had de hulp ingeroepen van een financieel brein om me door de gevraagde documenten heen te loodsen die ik voor de aanvraag nodig had. Bij de afspraak aangekomen was ik blij verrast dat de bank zich liet adviseren door een paar oude rotten in het ondernemersvak. Zij op hun beurt waren blij met mij, ik was de eerste dame die ze in de twee jaar dat deze vorm van financiering bestaat hadden ontvangen.

Na een introductierondje ging ik enthousiast van start. Na de oprichting van de shop veel gedaan aan PR, de Allergiebeurs opgezet, tijdschrift erbij en sinds kort ook een uitgeverij. Als laatste kwamen we aan bij het belangrijkste, de ontwikkeling van mijn eigen productenlijn. Daar heb ik geld voor nodig, dus het financiële plaatje neergelegd. Mooie cijfers, waar ik nog steeds achter sta. Zij ook, ze zien de behoefte en zien ook dat ik het voor elkaar kan krijgen. Volgens een van de 'rotten' kan ik zelfs zand verkopen aan Arabieren, dus inkoppen maar....

Ook zien ze de potentie in van alle omringende diensten en producten die ik heb opgezet. De uitstraling die ik daarmee neerzet is uniek en zeker een toegevoegde waarde. Toch werd ik naar huis gestuurd met huiswerk. Er was eigenlijk maar één vraag: op welk paard wil je wedden? Wat is je focus?

Nou vertellen jullie het me maar.... Ik hou wel van een gokje en zet op alles in!