Twinkle | Digital Commerce

'Lancering TikTok Shop in Europa gaat langer duren'

2024-07-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

De Europese uitbreiding van TikTok Shop zal wat langer duren dan eerder verwacht. De shop van het sociale platform gaat in oktober van start in Spanje en Ierland; de livegang in Duitsland en Frankrijk – en andere delen van Europa – is uitgesteld naar 2025.

Dat meldt persbureau Bloomberg, dat zich hiervoor baseert op anonieme bronnen. Eerder berichtten we dat TikTok zijn shopfunctie deze zomer al in diverse Europese landen wilde lanceren. Aanleiding voor dat nieuws was de uitnodiging die het bedrijf stuurde naar verkopers voor een bètaversie in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Volgens bronnen zou de uitnodiging nu alleen nog gelden voor Ierland en Spanje. In laatstgenoemde land zou een team van 40 medewerkers actief zijn om de livegang van de shopfunctie daar mogelijk te maken. In het Verenigd Koninkrijk is de shopping functie al langer beschikbaar, sinds 2022. Volgens cijfers van TikTok zelf zijn er momenteel 15 miljoen verkopers actief in de app. In het Verenigd Koninkrijk zou het platform momenteel de tweede grootste online beauty & wellness retailer zijn.

Het is nog niet bekend wanneer TikTok Shop in Nederland beschikbaar is.