Twinkle | Digital Commerce

'Grootste online reisaanbieder in de maak'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:57

vakantie2Twee succesvolle online reisagenten in Noord-Europa, Seat24 Travel en SRG Online, zijn overgenomen door Norvester. Daarmee is de grootste online reisagent in de noordelijke landen in de maak, meldt Norvester. SRG online is sinds 2006 ook in Nederland actief met Supersaver.nl en een vestiging op Schiphol. Seat24 heeft ook een Nederlandstalige website.

ETI, de nieuw te vormen combinatie, zal een online reisretailer worden met het hoogste marktaandeel in Noord-Europa. Vliegtickets, hotelboekingen en andere reisgerelateerde diensten worden aangeboden via diverse merken, met een bruto omzet van bij benadering 2.6 miljard Zweedse kroon (278 miljoen euro) in 2007.

Sterke groei
De markt voor online reizen vertoont een sterke en voortgaande groei, gedreven door toenemende reisactiviteit en internetkennis, met name in de Noordelijke regio. Seat24 en SRG realiseerden een gecombineerde  omzetgroei van bijna 50 procent in de eerste zeven maanden van 2007 en in juli zelfs 80 procent, vergeleken met vorig jaar.

ETI zal in 15 markten reiswebsites hebben, handelend vanuit kantoren in zes landen (Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Spanje en Nederland) met negen verschillende merknamen.