Twinkle | Digital Commerce

'Wijn op voordeelsite te voordelig'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:51

De Reclame Code Commissie en STAP (Stichting Alcoholpreventie) hebben een klacht ingediend tegen de website wijnvoordeel.nl. De wijn wordt er te goedkoop aangeboden, menen zij.

Op de site worden de wijnen volgens STAP-directeur Van Dalen tegen stuntprijzen aangeboden. STAP is van mening dat Wijnvoordeel adverteert met scherpe wijnaanbiedingen waarbij de wijn meer dan 50 procent onder de normale verkoopwaarde wordt verkocht. Daarom vindt STAP dat de Reclamecode voor Alcoholhoudende Drank wordt geschonden.

Volgens Wijnvoordeel is het nderdaad mogelijk dat bepaalde soorten wijn meer dan 50 procent onder de marktwaarde worden aangeboden, zo laat directeur Tulner in een reactie weten. 'Door het ontbreken van winkels, vertegenwoordigers, distributiecentra, proeflokalen, dure advertenties en wijnreizen heeft Wijnvoordeel de laagst mogelijke organisatorische kosten. Daarnaast kunnen wij - door de explosieve groei van de laatste jaren - wijn op zeer grote schaal inkopen. Om schending van de code te voorkomen, zullen wij voortaan zowel de winkelwaarde aangeven als de reguliere Wijnvoordeelprijs.'