Twinkle | Digital Commerce

Update: Toch geen 1 miljoen rekeningen bij PayPal?

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:55

Eerder deze week maakte PayPal bekend dat er in Nederland 1 miljoen rekeningen geregistreerd zijn. Gisteren werden ook de Europese cijfers van PayPal gepubliceerd. Daaruit blijkt dat dit continent 35 miljoen acounts in bedrijf heeft. Deze zijn lang niet allemaal actief. Wereldwijd zijn er 133 miljoen accounts, waarvan 37,6 miljoen actief gebruikt worden.  De Koopman rekent ons voor dat dus 28,3 procent van de accounts actief is.

Dat betekent dat van de 35 miljoen Europese accounts 9,9 miljoen actief zijn. Voor Nederland -met de eerder bekend gemaakte 1 miljoen accounts- zou dat naar schatting een actieve groep gebruikers van ruim 282.000 betekenen.

Update: De tekst: 'Het woord 'account' bleek ten onrechte vertaald te zijn in 'rekening', meldt  De Koopman' is verwijderd. Het persbureau van PayPal meldt dat het woord 'account'  wel degelijk goed vertaald was naar 'rekening.' ''Echter', nuanceert de zegsvrouw, 'PayPal is een betaalmethode en geen bank, dus het betreft geen bankrekeningen.' Een toelichting op de Europese cijfers, en de daaruit volgende rekensom kon zijn ons helaas niet geven.