Twinkle | Digital Commerce

Aankoopgarantie-logo leidt tot meer verkeer

2017-05-26
  • 1:25

Sinds webwinkels op Vergelijk.nl een aankoopgarantie logo kunnen voeren, stijgt het bezoek naar deze winkels, in tegenstelling tot overige winkels in hetzelfde segment, flink. 'De aankoopgarantie van Vergelijk.nl werkt. Sinds de invoering zien wij een stijging van 60 procent in bezoekersaantallen die via Vergelijk bij Modern.nl terecht komen', vertelt marketingmanager Niels Aben van Modern.nl.

Welke webwinkel?
Volgens Vergelijk.nl kiezen consumenten op basis van een aantal criteria bij welke webwinkel ze een product afnemen: Prijs, mogelijkheid fysieke levering (ophalen of thuisbezorging), bekendheid internetshop en garantiecertificaten/leveringsvoorwaarden. 'De afgelopen maanden is onze conversie met ongeveer 30 procent gestegen, dit is mede de oorzaak van de aankoopgarantie', meent Marcel van Bentum van witgoedzaak Bemmel-Kroon.nl.

Aankoopgarantie
Vergelijk.nl introduceerde de aankoopgarantie begin oktober, met als doel online shoppen veiliger en transparanter te maken. Volgens Volgens Jeroen Korving, commercieel directeur van Vergelijk.nl. zijn de eisen om het garantiewaarborg te krijgen behoorlijk streng. 'Wij checken alle webwinkels die wij op de site plaatsen, maar de winkels met het garantiewaarborg zijn "dubbel en dwars" gecheckt.'  Alleen leden, oftewel consumenten die tijdens de aankoop zijn ingelogd op de (gratis) ledensite Mijn.Vergelijk, kunnen kosteloos gebruik maken van deze dienst.

Veiligheid

Buiten de betrouwbaarheid van internetshops neemt de veiligheid van aankopen via het internet toe door de intrede van het betaalsysteem iDeal. 'Klaarblijkelijk staat er nu niets meer in de weg om de 1,33 miljard aan internetaankopen in Nederland verder op te voeren,' aldus algemeen directeur Ben Kerkhof van Vergelijk.nl. Na kerst is het recordaantal unieke bezoekers gestegen met 34,3 procent. De strenge controles op webshops zorgen ervoor dat er steeds meer kwalitatief hoogwaardige winkels komen, waardoor de consument veiliger aankopen kan doen, aldus de vergelijkingssite.