Twinkle | Digital Commerce

Michael Otto wint International Lifetime Award

2017-05-26
21263022
  • [nieuws]
  • 1:18

Michael Otto, bestuursvoorzitter bij Otto Group, heeft de ‘International Lifetime Award’ ontvangen. Hij kreeg de prijs tijdens de Duitse variant van de Thuiswinkel Awards uit handen Hubert Burda. Het Versandhandels Kongress vond plaats in het Kurhaus van Wiesbaden. Er waren ruim 800 gasten - postorderaars, webwinkeliers en multichannel retailers- aanwezig. De prijs werd voor de eerste keer uitgereikt.

Ondernemer

Met de prijs is Otto geroemd voor zijn jarenlange internationale inzet voor de thuiswinkelbranche. De jury heeft unaniem voor Otto gekozen. Burda roemde in zijn speech de ondernemersgeest van Otto. Daarmee heeft hij het voor elkaar gekregen de Otto Group tot een van ’s werelds grootste postorderaars te maken. ‘Otto is een zeer moedige en innovatieve ondernemer’, sprak Burda. ‘Hij heeft een fundamentele invloed gehad op het nieuwe "virtuele continent" van de 21ste eeuw. Hij heeft de komst van internet als geen ander erkent en benut.’

Potentie

Micheal Otto, die sinds 1971 deel uitmaakt van het bestuur van Otto en sinds 1981 bestuursvoorzitter is, heeft al in een vroeg stadium de potentie van de combinatie tussen catalogus, fysieke winkels en internet ingezien, en leidde de onderneming naar vestigingen in 19 landen in Europa. Amerika en Azië. Hij is één van de vijf rijkste Duitsers.

Omzet Otto

De Otto Group heeft wereldwijd een omzet van ruim 14,5 miljard euro. Naast de ondernemerszin van Otto werd ook zijn sociale betrokkenheid gewaardeerd. Hij zet zich in voor sociale projecten, voornamelijk gericht op natuur- en milieubescherming.