Twinkle | Digital Commerce

Mijnstukje.nl

2017-05-26
  • 1:18

Heeft u al uw domeinnaam met 'mijn' ervoor? Mijnwehkamp.nl en Mijnotto.nl zijn keurig geregistreerd door de betreffende organisaties. Maar Mijndell.nl, Mijnbol.nl en Mijnneckermann.nl zijn nog vrij. Dat is raar.

Een 'mijnDomein' kost slechts 20 euro per jaar en is ideaal voor klantenbinding door klanten extra persoonlijke aandacht of handige tools te bieden. Ik ben bijvoorbeeld gek op hardlopen en de meest verkochte hardloopschoen is die van Asics. Op www.asics.com kan ik zien welke hardloopschoenen en -kleding ze allemaal verkopen en hoe geweldig deze wel niet zijn. Daarnaast hebben ze ook www.myasics.com. Dit is een heel populaire site waar een hardloper gratis persoonlijke trainingsprogramma's kan krijgen. Bijvoorbeeld als hij wil gaan trainen voor een 4 kilometer-wedstrijd of een hele marathon. Ook kan hij hier een persoonlijke logboek bijhouden van zijn trainingen en wedstrijduitslagen.

Andere voorbeelden: Mijnkijkshop.nl, waar u per product uw mening kunt achterlaten; Myspace.com, een site waar u video's en muziek kunt uploaden; Mijnkpn.nl waar u uw facturen online kunt zien en Mijnpostbank.nl, waar u kunt telebankieren. Vreemd trouwens dat Mijnabnamro.nl nog gewoon vrij is.

Dit zijn enkele voorbeelden van toepassingen van een mijn-domein. Andere mogelijkheden zijn dat klanten hun orders raadplegen, zelf hun adresgegevens wijzigen of gratis cadeaus kiezen die ze hebben verdiend omdat ze veel bij u hebben gekocht. Hiernaast is het ook mogelijk om persoonlijke producten te laten maken zoals bijvoorbeeld op www.mijneigenboek.nl of op www.mijnposter.nl.

Ikzelf heb naast Mijnwinkel.nl ook mijnnieuws.nl: hierop hoop ik ooit nog eens een site te maken waar je je eigen persoonlijke nieuws kunt lezen. Ga dus als de donder uw mijn-domeinnaam registeren zodat niet iemand anders die gaat gebruiken. Mijngoogle.nl is bijvoorbeeld al ingepikt door een particulier. Dat gaat u voor dat lage bedrag toch niet riskeren?

Dit was mijnstukje.nl.