Twinkle | Digital Commerce

Online reizen beoordelen populair

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:04

De vakantiegidsen krijgen steeds meer concurrentie van websites waar vakantiegangers de accommodatie kunnen beoordelen. Zoover.nl  trok alleen in mei al 1,3 miljoen bezoekers naar de site. Verwacht wordt dat er in 2006 in totaal 15 miljoen bezoekers zijn.

Ook de bezoekersaantallen van camping-frankrijk.nl zijn hoger dan verwacht. Eigenaar Johan Schuil rekent dit jaar op drie miljoen bezoekers.

Op de sites is het mogelijk beoordelingen van vakantiegangers te lezen. Zo kan bijvoorbeeld een landelijk gelegen hotel een nachtmerrie zijn omdat ’s nachts onophoudelijk hondengeblaf klinkt. Informatie die je niet terugvindt in reisgidsen. En daar zou het succes van de sites door verklaard worden.

Volgens Rob Driesen van Zoover.nl is de site nog lang niet aan het eind van zijn mogelijkheden. ‘De beoordelingscriteria worden nog gedetailleerder. Uiteindelijk kan de bezoeker straks tot in detail zijn eigen wensen intoetsen, binnen luttele seconden krijgt hij dan een overzicht van accommodaties die helemaal op de persoonlijke behoeften zijn toegesneden,’ aldus Driesen tegenover De Telegraaf.

De sites genereren inkomsten uit reclameadvertenties. Bij de beoordeling van een accommodatie kan direct geboekt worden. Reisorganisatie TUI signaleert een duidelijke stijging van het aantal reizen dat via een doorlink bij www.zoover.nl bij Arke wordt geboekt.

Bron: Telegraaf