Twinkle | Digital Commerce

Femmefone.nl: GSM is mode-item voor vrouwen

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:34

Uit onderzoek van Femmefone.nl. blijkt dat vrouwen andere dingen belangrijk vinden bij een mobiele telefoon dan mannen. Speciaal voor vrouwen is er nu deze online telecomwinkel. De formule is een succes.

Mode-item

Voor vrouwen blijkt de telefoon geen technisch snufje, maar een mode-item. Door de opkomst van mobiele telefoons voor vrouwen, de zogenaamde ladyphones, is er nu een scheiding in de markt voor mobiele telefonie. Vrouwen vinden de uitstraling, vorm en kleur van hun mobieltje belangrijker dan de technische mogelijkheden. Femmefone.nl speelt hierop in en biedt sinds twee weken een uitgebreid assortiment mobiele telefoons speciaal voor vrouwen.

Succes

De formule blijkt aan te slaan. In de eerste twee weken registreerde Femmefone.nl meer dan honderdduizend bezoekers. Op de site worden modellen aangeboden die vrouwen aanspreken, soms in combinatie met bijvoorbeeld een sieraad, beautykuur of metamorfose. Zo speelt de site in op de wensen en interesses van de doelgroep. Volgens de initiatiefnemers is mobiel bellen niet langer alleen handig, maar is een lifestyle geworden.

Marijn Maas, oprichter Femmefone.nl: ‘Vrouwen zien een GSM als fashion item dat bij hun persoonlijke levensstijl moet passen. Er is daarom grote vraag naar een online shop met een uitgebreid aanbod waar vrouwen op hun gemak een mobieltje kunnen uitzoeken.’

De initiatiefnemers van Femmefone.nl hebben ruime ervaring in de telecomwereld. Eerder lanceerden zij de succesvolle telecomshop Typhone.nl. Deze online telecomwinkel groeide uit tot een van de grootste internetwinkels in Nederland.

Miss Femmefone.nl 2006

De webshop organiseert de Miss Femmefone.nl 2006 verkiezing. De winnares staat een jaar lang in de spotlights en is ambassadrice van de site. Vanaf vandaag kunnen bezoekers hun stem via de website uitbrengen op een van de tien kandidaten. De drie dames met de meeste stemmen komen in de grote finale, die plaatsvindt in Jackie RC te Rotterdam. Daar maakt een professionele jury bestaande uit onder andere Fajah Lourens en John de Wolf de winnares bekend.