Twinkle | Digital Commerce

Zakelijke zoekmachine gelanceerd

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:50

Reed Business Informatie (RBI), onderdeel van Reed Elsevier, heeft een zakelijke zoekmachine gelanceerd. Zibbsearch.nl  toont alleen zakelijke resultaten. Met de zoekmachine hoopt RBI zakelijke zoekvragen van professionals te kunnen beantwoorden. Zibbsearch moet in twee jaar tijd 20 procent van de zakelijke markt veroveren.

De zoekmachine toont alleen resultaten die interessant zijn voor de zakelijke markt.  Wie bijvoorbeeld zoekt op ‘stoelen’ vindt bijvoorbeeld informatie over kantoorinrichting en groothandels voor stoelen. Advertenties van tweedehands stoelen, van bijvoorbeeld Marktplaats of Speurders, vinden we niet terug in de lijst.  

Zibbsearch is een zusterproduct van zibb.nl. De zoekmachine is wereldwijd uitgerold onder de naam Zibb.com. In Nederland zal de zoekmachine geëxploiteerd worden door online advertenties en gesponsorde links. Reed Business Information heeft hiervoor een deal gesloten met Google.

Reed Business is eigenaar van ruim 300 verschillende websites. Vooral de Nederlandse tak van het uitgeefconcern investeert veel in internetdiensten. Voorbeelden van websites zijn FiscaalTotaal (data service), Kellysearch en Totaljobs (matching services) en Zibb.nl en Elsevier.nl (community services).