Twinkle | Digital Commerce

AGU vraagt uitstel van betaling aan

2024-08-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Wielerkledingmerk AGU dreigt kopje onder te gaan. Het merk zit al langer in de financiële problemen en zocht daardoor een overnamekandidaat. Nu dat laatste niet doorgaat dreigt het einde voor AGU.

Dat meldt vaksite Wielerflits.nl. De overname van AGU door een andere partij zou op het laatste moment zijn geklapt. Enkele uren na dat bericht komt AGU met het nieuws naar buiten dat uitstel van betaling is aangevraagd.

AGU laat weten: ‘In de afgelopen maanden heeft AGU zich met volle inzet gericht op het herstel van een gezonde bedrijfsvoering. Dankzij de steun en medewerking van alle betrokken partijen heeft het bedrijf de afgelopen periode het resultaat positief weten om te buigen. AGU heeft met succes vanaf december 2023 een WHOA-procedure doorlopen, op voorwaarde van financiering.’

Volgens het merk is de afgelopen week echter gebleken dat niet aan de financieringsvoorwaarden kon worden voldaan. ‘Hierdoor heeft AGU zich genoodzaakt gezien surseance van betaling aan te vragen.’ Momenteel wordt nog onderzocht of het WHOA-akkoord alsnog kan worden gerealiseerd.

De uitstel van betaling heeft voorlopig geen gevolgen voor de activiteiten van AGU. Het bedrijf zegt te hopen op korte termijn alsnog een nieuwe financier te kunnen vinden.