Twinkle | Digital Commerce

Alternatief voor dj: luisterboek

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:18

Via de site 123luisterboek.nl zijn alle Nederlandse luisterboeken als cd te bestellen. Zo wordt een alternatief geboden aan de automobilist die vaak in de file staat, en thuis niet aan lezen toe komt. Maar ook op reis, tijdens klussen in huis of luierend in de zon kan een luisterboek een uitkomst zijn. De site biedt een divers aanbod, van sprookjesboeken tot romans, van non-fictie tot poëzie, van nijntje tot de evolutietheorie.

Stijgende populariteit
Luisterboeken zijn erg populair in Amerika en Engeland. Daar worden boeken al langer ingesproken op achtereenvolgens langspeelplaat, cassette, cd en mp-3. Nederland bleef lang achter, maar in 1985 verscheen het eerste luisterboek. Driekwart van de luisterboekenmarkt is in handen van uitgeverij Rubinstein. Volgens Maurits Rubinstein bedroeg de omzet van deze uitgeverij in 2005 een paar miljoen euro en verdubbelt de omzet jaarlijks. De luisterboekenmarkt zelf beslaat minder dan 1% van de gewone boekenmarkt, met een totale omzet van zo`n 500 miljoen euro. De markt groeit echter snel. Naast Uitgeverij Rubinstein zijn er dan ook steeds meer uitgeverijen actief op dit gebied.

Overname luistereenboek.nl

Gelijktijdig met de lancering van 123luisterboek.nl werd vandaag ook de overname van luistereenboek.nl bekend gemaakt, van oudsher de specialist op het terrein van luisterboeken. Hiermee zet initiatiefnemer Read&View na de eerdere succesvolle introductie van 123tijdschrift.nl en de Nationale Tijdschriftenbon een grote stap op de luisterboekenmarkt.