Twinkle | Digital Commerce

Kijkje in de keuken bij ... Ajen

2025-02-11
1000562
  • [interview]
  • 2:28

In Kijkje in de keuken vertellen e-commerce ondernemers over hun werkplek. Waar zijn ze trots op? Hoe wordt er bij hen gewerkt en, niet onbelangrijk, hoe ziet de werkplek* eruit? Deze keer: mede oprichter Maartje Frederiks van personal care-merk Ajen.

Op de foto: oprichters Maartje Frederiks en Patrick Hurenkamp van Ajen.

Is jouw ideale werkplek hybride, thuis of fysiek? En waarom?

Mijn ideale werkplek is hybride. Zo schrijf ik dit nu vanuit restaurant De Plantage in Amsterdam. De levendigheid om me heen geeft me inspiratie en helpt me om gefocust te blijven. Samen met Patrick heb ik ons botanical home & body care merk Ajen opgericht, en we werken vaak samen, meestal vanuit huis. Fysiek samenwerken schakelt nu eenmaal sneller, efficiënter en is gezelliger. Dat geldt ook voor de partners waarmee we werken. Even langsgaan kost misschien iets meer tijd, maar het brengt zoveel meer: echte verbinding, een dieper wederzijds begrip en een boost in creativiteit. Juist die afwisseling houdt het werk inspirerend en dynamisch. Bovendien helpt deze flexibiliteit ons om het ondernemerschap goed te combineren met onze jonge gezinnen.

Kun je jouw werkplek omschrijven?

Ajen is in 2024 ontstaan aan de keukentafel, en daar werken we nog steeds het vaakst. Het is de plek waar Patrick en ik niet alleen het concept bedachten, maar ook onze producten ontwikkelden en onze visie uitwerkten. Op een gemiddelde dag staat onze tafel vol met geurtesten, zeepformules en verpakkingsontwerpen. Het werken vanuit huis geeft ons bovendien de kans om voor de lunch leuke tentjes in de buurt uit te proberen. Wat deze werkplek extra speciaal maakt, is dat aan diezelfde keukentafel onze vriendschap begon, 18 jaar geleden tijdens een etentje.

Waar ben je het meest trots op in jouw werkplek?

Alles wat Ajen nu is, begon aan die keukentafel. Ik ben er trots op dat we op deze manier de kosten laag kunnen houden en echt kunnen investeren in ons product, ons merk en de naamsbekendheid. Ik weet zeker dat we over een paar jaar, wanneer Ajen verder is gegroeid, met ontzettend veel warmte en trots terugkijken op deze bijzondere periode.

Wat ontbreekt er nog?

Voor nu eigenlijk niets. Maar op termijn hopen we een eigen werkplek te creëren waar we samen met een groeiend team verder kunnen bouwen aan Ajen.

Maak de volgende zin af: over 5 jaar is mijn werkplek...

Over 5 jaar is onze werkplek een lichte, duurzame studio in Amsterdam. Het liefst met een fijne tuin waar we botanische extracten kunnen kweken ter inspiratie voor onze natuurlijke producten. En zo’n tuin is natuurlijk ook gewoon fijn voor het drinken van een kop koffie. Ik zie een inspirerende plek voor me, waar creativiteit centraal staat, ons team graag samenkomt en onze klanten en partners Ajen kunnen beleven. Misschien combineren we het wel met een Ajen-winkel – wie weet!

*Ben jij trots op een onderdeel van je werkplek? Bijvoorbeeld je magazijn, inpakmachine of vergaderruimte? Of gewoon heel je werkplek? Dan zijn we daar heel benieuwd naar! Meld je aan via redactie@twinklemagazine.nl en wie weet sta jij binnenkort ook in deze rubriek!