Twinkle | Digital Commerce

Nike benoemt Elliott Hill tot nieuwe ceo

2024-09-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:14

Sportmerk Nike heeft aangekondigd dat Elliott Hill vanaf 14 oktober de nieuwe ceo van het bedrijf zal worden. Hill vervangt John Donahoe, die sinds 2020 deze functie bij het merk bekleedt. Donahoe blijft voorlopig nog wel als adviseur betrokken.

In een bericht van Nike zegt Donahoe dat het duidelijk werd dat dit het moment was om een verandering in het leiderschap door te voeren. ‘En Elliott is de juiste persoon’, aldus Donahoe. Ook stapt Donahoe uit de Raad van Bestuur van Nike waar hij al sinds 2014 deel van uitmaakte.

Nike-veteraan

Hill is geen onbekende bij Nike, eerder werkte hij meer dan dertig jaar voor het merk voordat hij in 2020 met pensioen ging. Gedurende zijn carrière daar bekleedde Hill senior leidinggevende posities in Europa en Noord-Amerika en was hij volgens Nike verantwoordelijk voor de groei van het bedrijf naar bijna 35 miljard euro. Voordat hij met pensioen ging, was hij President - Consumer and Marketplace en leidde hij alle commerciële en marketingactiviteiten voor Nike en Jordan Brand.

‘Nike is altijd een essentieel onderdeel geweest van wie ik ben, en ik ben bereid om Nike naar een nog mooiere toekomst te helpen leiden', geeft Hill in het bericht aan. ‘Samen met onze getalenteerde teams kijk ik ernaar uit om gedurfde, innovatieve producten te leveren, die ons onderscheiden op de markt en de consument de komende jaren zullen boeien.’

Beeld: Nike