Twinkle | Digital Commerce

Medisol overgenomen door Safe Life

2024-09-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Webshop Medisol, dat gespecialiseerd is in de verkoop van AED’s en reanimatieartikelen, is overgenomen door Safe Life, een Zweedse leverancier van levensreddende oplossingen.

Het Nederlandse Medisol is een belangrijke Europese distributeur van AED's met expertise in e-commerce en activiteiten in dertig Europese landen. Deze toevoeging markeert de 27e overname voor Safe Life sinds 2019 en versterkt de positie van het bedrijf als marktleidende leverancier van AED's in Noord-Amerika en Europa.

Strategische zet

Jimmy Eriksson, ceo van Safe Life zegt hierover in een persbericht: ‘We zijn al langere tijd onder de indruk van Medisol en zijn verheugd om hen te verwelkomen in onze snelgroeiende familie van bedrijven. De overname van Medisol versterkt onze marktpositie in Europa aanzienlijk. Met Medisol's uitgebreide aanwezigheid in 30 landen, breidt deze strategische zet ons bereik en onze mogelijkheden enorm uit, waardoor we toegang krijgen tot nieuwe kansen en superieure waarde kunnen leveren aan onze klanten.’

Online verkoop AED

In maart 2024 nam Medisol zelf nog ComPlus over, dat bekend is van webwinkel AEDvoordelig. Met deze overname wilde Medisol zijn positie in online verkoop van AED’s versterken. Daarnaast had AEDvoordelig de nodige ervaring op het gebied van onderhoud en AED-lease.