Twinkle | Digital Commerce

Maaltijdbezorgers richten vizier op huisdiereneigenaren

2024-09-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Het is een bijzondere tijd voor huisdiereigenaren die graag online bestellen. Maar liefst twee maaltijdbezorgers kondigen in een tijdsbestek van enkele dagen een samenwerking aan met een aanbieder van dierenvoeding en verzorgingsproducten.

Zo was daar eerder deze week de aankondiging van Deliveroo dat zij in België samenwerken met webshop Tom&Co, waarbij klanten in Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge en Kortrijk 262 verschillende artikelen, zoals katten- en hondenvoer, door bezorgers van Deliveroo kunnen laten bezorgen.

Vandaag komt daar een samenwerking dichterbij huis bij. Thuisbezorgd.nl gaat verzorgingsproducten, geneesmiddelen (zonder recept) en dierenvoeding van de dierenklinieken van AniCura bij consumenten binnen het uur thuisbezorgen.

Uit onderzoek van moederbedrijf Just Eat Takeaway.com zou blijken dat de behoefte aan snelle levering van meer dan alleen maaltijden zou toenemen, en hier wordt dus momenteel op ingespeeld. ‘Nu hoef je de deur niet meer uit als je hond een teek heeft opgelopen in het bos of je speciale diervoeding nodig hebt’, Bart Koot, sales directeur van Thuisbezorgd.nl in een persbericht.

De samenwerking tussen Thuisbezorgd.nl en AniCura vindt vooralsnog alleen plaats in Rotterdam. Binnenkort worden hier Apeldoorn en Deventer aan toegevoegd. Als de samenwerking succesvol is, komen er mogelijk meer steden bij.