Twinkle | Digital Commerce

Amazon gaat dronebezorging in het VK testen

2024-08-15
1000561
  • [nieuws]
  • 0:57

Amazon heeft groen licht gekregen om dit jaar nog dronebezorging in het Verenigd Koninkrijk te lanceren.

Volgens The Independent wordt verwacht dat de e-commercegigant tegen het van eind van 2024 met zijn Prime Air-service kleine pakketten binnen een uur na bestelling kan bezorgen.

Dronevluchten buiten zicht

Amazon is een van de zes organisaties die door toezichthouder Civil Aviation Authority is geselecteerd om dronevluchten buiten het zicht te testen, meldt The Independent. Dit betekent dat de exploitanten de drones niet langer fysiek in het oog hoeven te houden. Het bedrijf biedt al sinds 2022 dronebezorging aan in de Verenigde Staten. De drones kunnen tot ongeveer 12 kilometer van hun basis vliegen, die zich in een van de distributiecentra van het Verenigd Koninkrijk zal bevinden.

Nieuwe technologieën

Volgens de toezichthouder zal de retailer ‘geavanceerde technologieën’ gebruiken voor navigatie, controle en de detectie van andere vliegtuigen. David Carbon, vicepresident en algemeen directeur van Amazon Prime Air, zegt hierover: ‘Het is cruciaal voor exploitanten zoals wij om duidelijke wettelijke vereisten te hebben om nieuwe technologieën, zoals bezorging met drones, naar klanten in het Verenigd Koninkrijk te brengen en op te schalen.’