Twinkle | Digital Commerce

Winkelstraat overgenomen door The Platform Group

2024-07-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:60

Luxe modeplatform Winkelstraat.nl krijgt een nieuwe eigenaar. The Platform Group neemt een meerderheidsaandeel in het bedrijf.

De integratie van Winkelstraat zal in twee fases gebeuren. Vanaf september worden de producten van Winkelstraat ook aangeboden via andere bedrijven uit het portfolio van The Platform Group. Het bedrijf zal daarin vooral samenwerken met platform Fashionette. Vanaf november wordt de software-oplossing van The Platform Group geïmplementeerd zodat het aanbod van Winkelstraat wereldwijd kan worden aangeboden.

Ceo Joost van der Veer van Winkelstraat: ‘Wij zijn blij om The Platform Group te verwelkomen als nieuwe investeerder in Winkelstraat.nl. Hun strategische investering zal niet alleen onze aanwezigheid in de Benelux versterken, maar ook onze internationale expansie-inspanningen versnellen. De expertise van The Platform Group op de Duitse markt en hun klantenbestand bieden spannende kansen voor ons en onze partners. Samen kijken we er naar uit om nieuwe successen te bereiken en enorme synergiën te ontsluiten waar alle belanghebbenden profijt van zullen hebben.’

Winkelstraat is de volgende overname voor The Platform Group in relatief korte tijd. Eerder nam het bedrijf al Aplanta, Wehrmann, Oege en Hood.de over. Het is niet bekend welk bedrag is neergelegd voor het aandeel van Winkelstraat, noch hoe groot dat aandeel is.