Twinkle | Digital Commerce

IDeal populair onder organisaties en consumenten

2024-07-11
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Betaaldienst iDeal is volgens finance professionals met 33 procent het meest favoriet onder organisaties. Ook bij hun klanten wordt deze betaalmethode als populair bestempeld (36 procent).

Dat blijkt uit de FinTech Barometer, het jaarlijkse onderzoek van Creditmanagement Software Specialist Onguard, waarvoor 304 CFO’s, financieel managers en financieel medewerkers zijn ondervraagd.

Andere populaire betaalmethoden

Op de tweede plaats staat voor zowel een kwart van de klanten (26 procent) als een kwart van de organisaties (ook 26 procent) de automatische incasso. De hekkensluiter is het handmatig overmaken van het verschuldigde bedrag. Dat is favoriet bij twintig procent van de klanten en veertien procent van de organisaties.

Is nieuw ook beter?

De betaalmarkt ontwikkelt zich constant, waarbij er ook nieuwe betaalmethoden ontstaan. Tikkie is één van de laatste die aan het betaalmethoderijtje is toegevoegd. Deze methode wint echter zakelijk nog weinig terrein. Slechts vijf procent van de organisaties merkt Apple Pay of Tikkie aan als favoriete methode om betaald te krijgen. Ook achteraf betalen is nog niet erg populair. Hier geeft slechts zes procent van de organisaties de voorkeur aan.