Twinkle | Digital Commerce

La Place gaat zelfstandig verder, Jumbo blijft betrokken

2024-06-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Restaurant La Place gaat als zelfstandige organisatie verder. Dat maakt moederbedrijf Jumbo bekend. Volgens de supermarkt gaat het om een strategische heroverweging.

Concreet is het de bedoeling dat La Place onder wordt gebracht in een zelfstandige joint venture met de Koninkrijke Jumbo Food Groep en Vermaat, die laatste trad in 2021 toe als franchisepartner.

Volgens Jumbo past de stap binnen de aangescherpte strategische koers van het bedrijf. Jumbo behoudt de mogelijkheid om producten van La Place in zijn winkels te verkopen.

De zelfstandige organisatie, die overigens nog wel moet worden goedgekeurd, bestaat uit medewerkers van La Place die nu werkzaam zijn binnen de La Place restaurants van Jumbo, evenals medewerkers van het La Place servicekantoor in Veghel. Het is de bedoeling dat het servicekantoor zal verhuizen naar een eigen kantoor.

Ceo Ton van Veen: ‘La Place bracht Jumbo meer inspiratie op food, onder meer op het gebied van innovatie, nieuwe recepturen en producten. Dat hebben we doorvertaald in concepten die we in onze Foodmarkten en de grotere Jumbo winkels hebben geïntegreerd. Dankzij deze toegevoegde waarde hebben we ons als supermarkt nog meer kunnen onderscheiden in de markt.’