Twinkle | Digital Commerce

Jumbo en La Place bezorgen samen warme maaltijden

2017-10-05
25161416
  • 1:11

La Place maakt zijn herintrede onder nieuwe moeder Jumbo in een nieuwe 'gemakswinkel' die beide bedrijven samen lanceren. Onderdeel van 'Foodmarkt City', zoals het nieuwe concept heet, is de bezorging van warme maaltijden en een geautomatiseerde checkout.

Groningen is vanaf dinsdag de eerste Nederlandse stad met een vestiging onder de Foodmarkt City-vlag. Consumenten kunnen er boodschappen doen en maaltijden vers laten bereiden of thuis laten bezorgen. Over de online representatie van de Foodmarkt  City kan Jumbo op dit moment nog niets bekendmaken, laat een woordvoerder aan Twinkle weten. Sinds vier jaar combineert Jumbo in drie van zijn grootste vestigingen ('Foodmarkten') een supermarkt met een restaurantgedeelte.

Gestrande webwinkel

Begin vorig jaar nam Jumbo La Place over. De restaurantketen, eerder verbonden aan V&D, bezorgde jaren geleden online orders, maar wist uit die activiteiten niet voldoende winst te halen. La Place trok daarop in 2014 de stekker uit zijn webwinkel.

Jumbo online

Jumbo daarentegen trok 100 miljoen euro uit voor zijn online activiteiten; de Brabantse supermarktketen zag ook op e-commerce gebied brood in La Place, zo liet ceo Frits van Eerd tijdens de overname al weten. Jumbo's franchisenemers stemden vorig jaar 'massaal' in met de introductie van thuisbezorging; nog datzelfde jaar kwam de supermarkt met een app met bestelfunctie. Of ook de Foodmarkt City-winkels worden opgenomen, wordt binnenkort bekend.