Twinkle | Digital Commerce

Authentic Brands Group neemt Champion over

2024-06-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Authentic Brands Group neemt het sportmerk Champion over van HanesBrands. Naar verwachting wordt de overname, na goedkeuring van de toezichthouder, in de tweede helft van 2024 afgerond.

Beide bedrijven melden dit in een persbericht. Deze transactie is gewaardeerd op omgerekend ongeveer 1,1 miljard euro. Authentic Brands Group is in gesprek met verschillende bestaande en potentiële operators om de activiteiten op het gebied van productie, fysieke retail, e-commerce-en groothandel van het bedrijf te beheren. Na de voltooiing zal HanesBrands gedurende een overgangsperiode bepaalde diensten voor Champion leveren, waaronder het exploiteren van het bedrijf in geselecteerde regio's.

Positie uitbreiden

Jamie Salter, Chairman en Chief Executive Officer van Authentic Brands Group over deze overname: ‘We zijn verheugd om Champion over te nemen, een merk dat onze pioniersgeest deelt. De afgelopen jaren is Authentic uitgegroeid tot een bedrijf dat door de toevoeging van nieuwe merken en de uitbreiding van live-evenementen is uitgegroeid tot een merk dat onze pioniersgeest deelt. Door de overname van Champion wordt onze positie op dit gebied verder uitgebreid.’

Draaiboek

In het persbericht van Authentic Brands Group wordt ook kort de overname van Reebok in 2021 aangehaald, waarvoor ze toen 2,1 miljard euro neerlegden. ‘Onze succesvolle inspanningen om het momentum van Reebok in de sport aan te wakkeren hebben een draaiboek gecreëerd om een soortgelijke prestatie te bereiken met Champion’, aldus Nick Woodhouse, President en Chief Brand Officer van Authentic Brands Group.

Beeld: Authentic Brands Group