Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn: elektrische bezorging in nog eens 13 steden

2024-05-27
1000562
  • 0:59

Supermarkt Albert Heijn is hard op weg om in 2030 volledig emissievrij bij winkels en (online) klanten te bezorgen. Het bedrijf zette de afgelopen jaren al flinke stappen op dat gebied, en doet dat nu weer.

De supermarkt levert sinds vorig jaar volledig elektrisch in de vier grote steden van Nederland. Nu komen daar Gouda, Leiden en Delft bij. In deze steden worden zowel de winkels als online klanten volledig elektrisch beleverd. In Rotterdam, waar Albert Heijn al in gebieden elektrisch levert, wordt dit gebied daarnaast uitgebreid.

In de tweede helft van 2024 komen daar nog eens tien steden bij. Het gaat daarbij om Amersfoort, Assen, Nijmegen, Maastricht, Zwolle, Deventer, Tilburg, Dordrecht, Apeldoorn en Eindhoven.

Om dat voor elkaar te krijgen heeft het bedrijf vandaag een vernieuwd laadplein in Pijnacker geopend. Daarnaast investeert het bedrijf in zijn elektrische bezorgvloot. Momenteel heeft de supermarkt 74 elektrische vrachtwagens in bezit voor winkelbevoorrading, dit worden er dit jaar nog 100, en komend jaar 180. Ook heeft de super meer dan 250 elektrische bezorgbussen in bezit.