Twinkle | Digital Commerce

‘Pizzeria op wielen’ Holy Moly Pizza failliet verklaard

2024-04-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Holy Moly Pizza, beter bekend als ‘Pizzeria op wielen’ is over de kop gegaan. Het bedrijf had een bijzonder concept: waarbij online bestelde pizza’s voor de deur werden afgebakken.

Het bedrijf begon kort voordat de coronapandemie uitbrak. Oprichter Ben van Duijn ging voor de pandemie met zijn pizzaoven op wielen naar festivals en feesten, om daar feestgangers te voorzien van verse pizza’s. Toen vanwege de pandemie die festivals en feesten niet meer door konden gaan besloot Van Duijn het over een andere boeg te gooien: waarbij gewerkt werd aan een landelijk dekkende bezorgdienst voor pizza’s.

Voor die landelijke dekking had Holy Moly minimaal 450 elektrische karretjes met pizzaoven nodig. Eind vorig jaar haalden het bedrijf middels crowdfunding nog ruim een ton op om daaraan bij te dragen. Tot dan had het bedrijf volgens MT/Sprout nog negen wagentjes.

Het is niet bekend wat de reden van het faillissement van Holy Moly Pizza is. Het bedrijf is deze week door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard.

In 2020 won het bedrijf nog de ‘ABN Amro Newcomer Retail Award’.